Start
Omhoog

  Oranje

Koningin Beatrix vierde in 2005 haar zilveren jubileum als vorstin. Oranjestad Delft vierde dit met speciale activiteiten. In dat kader organiseerde Delft Rondleidingen speciale rondleidingen. "Willem van Oranje en de Tachtigjarige Oorlog in Delft" is daar een voorbeeld van. Deze rondleidingen worden ook nu nog gegeven.

De tocht gaat langs de plekken waar Willem van Oranje leefde, vermoord werd en begraven ligt. Hoe ging dat oorlog voeren in de Tachtigjarige Oorlog? Hoe zagen de pistolen van Balthazar Gerards eruit? Waar leefde Willem van Oranje en werd hij vermoord? Waar zat Balthazar Gerards gevangen? Waar ligt Willem van Oranje begraven? Maar ook waar trouwden Friso en Mabel? Waar zijn prins Claus, koningin Juliana en prins Bernhard begraven? Hoe zag de jeep van prins Bernhard eruit bij de bevrijding? Wat voor uniformen droeg hij?

Als u het volledige pakket neemt, brengen we een bezoek aan de Nieuwe Kerk, het Prinsenhof, het Steen en het Armamentarium (Legermuseum). We kunnen ook een rondleiding op maat voor u maken, waarbij we de rondleiding volledig afstemmen op uw wensen.

U kunt vrijblijvend een offerte voor een rondleiding aanvragen of een rondleiding bij ons boeken door het invullen van een aanvraagformulier of door contact met ons op te nemen.

Formulier

Voor meer informatie over de mogelijkheden, kunt u ons een e-mail sturen of het onderstaande formulier invullen en verzenden:

Architectuur Stadswandeldiners Stadswandelingen Rondleidingen Arrangementen Legermuseum Dinner-walk Scholen Groepen Uitstapje Uitje Zoektochten Gidsen Rondleiders Stadsgidsen Contact Tarieven Formulier Oranje Vermeer Thema Kerken Musea Delft VVV Maatwerk Artikelen