Start
Omhoog
Nieuwe Kerk
Oude Kerk

  Kerken

Delft Rondleidingen verzorgt rondleidingen door de volgende kerken:

  • Nieuwe Kerk: Een bezoek aan Delft is niet compleet zonder een bezoek aan deze kerk. Dit is de kerk, waarin het Koninklijk Huis zijn doden bijzet. De traditie is begonnen met de Vader des Vaderlands Willem van Oranje. Toen hij in 1584 door Balthazar Gerards werd vermoord, is zijn lichaam in de Nieuwe Kerk bijgezet. Er is een aantal decennia later ook een prachtig renaissance marmeren grafmonument door de befaamde Amsterdamse bouwmeester gemaakt. Ook de beroemde grondlegger van het internationale volkeren- en zeerecht Hugo de Groot heeft hier zijn laatste rustplaats gevonden. Hieraan herinnert een grafmonument en een door Joep Nicolas gemaakt herinneringsraam. Ook het standbeeld bij de ingang van de kerk bewijst veel eer aan deze bijzondere Delvenaar.

  • Oude Kerk: Delft telt twee grote middeleeuwse kerken. Dit is de oudste en was natuurlijk de eerste parochiekerk en een belangrijke begraafplaats, waar veel beroemde mensen hun laatste rustplaats vonden. De zeehelden Piet Hein en Maarten Tromp zijn hier met staatseer begraven. Maar ook Johannes Vermeer de beroemde zeventiende eeuwse schilder. De beroemde grondlegger van de microbiologie Antoni van Leeuwenhoek, die ook wel de uitvinder van de microscoop wordt genoemd, is hier als echte Delvenaar begraven. De kerk bezit ook prachtige gebrandschilderde ramen. Deze kerk is open voor toeristen, behalve op zondag en wij kunnen u in deze kerk rondleiden.

  • Maria van Jessekerk: Deze kerk is niet open voor toeristen. Op speciaal verzoek en bepaalde dagen is door ons onder voorbehoud een rondleiding te verzorgen.

  • St.-Hippolytuskapel: Deze kerk is niet open voor toeristen. Op speciaal verzoek en bepaalde dagen is door ons onder voorbehoud een rondleiding te verzorgen.

U kunt een rondleiding aanvragen door contact met ons op te nemen of een aanvraagformulier in te vullen.

Formulier

Architectuur Stadswandeldiners Stadswandelingen Rondleidingen Arrangementen Legermuseum Dinner-walk Scholen Groepen Uitstapje Uitje Zoektochten Gidsen Rondleiders Stadsgidsen Contact Tarieven Formulier Oranje Vermeer Thema Kerken Musea Delft VVV Maatwerk Artikelen