Start
Omhoog

  Delft

In Delft wordt bij archeologisch onderzoek wel resten uit de Romeinse tijd gevonden. Maar Delft is geen stad, die in de Romeinse tijd is ontstaan. Dat is veel later gebeurd, toen men omstreeks 950 het woeste onbewoonde land ging ontginnen en de graaf van Holland er een hof vestigde. Toen de eromheen gegroeide nederzetting in 1246 de eerste stadsrechten kreeg, is de stad uitgegroeid tot een belangrijk economisch centrum. 

In de veertiende eeuw werd een zeehaven gebouwd. Die kreeg heel toepasselijk de naam Delfshaven en was tot in de negentiende eeuw Delfts grondgebied. De Delftse boter is beroemd geworden, maar het Delftse bier nog meer. In de zestiende eeuw waren er wel tweehonderd bierbrouwerijen en tachtig procent werd geŽxporteerd. Delft heeft ook nog een belangrijke lakenproductie en handel gekend. 

Dankzij deze basis is Delft een belangrijke stad geworden. Willem van Oranje heeft in Delft gewoond en is er vermoord. Dankzij het feit dat Delft een der zes VOC-steden was, heeft Delft ook een gouden eeuw gekend met vele beroemde mannen: Hugo de Groot, Antoni van Leeuwenhoek en Johannes Vermeer. Vele beroemde schilders hebben er deel uitgemaakt van de Delftse school.

Dit alles en nog veel meer kunt u terugvinden in de historische stad Delft onder leiding van onze stadsgidsen en rondleiders. Delft als best bewaard gebleven middeleeuwse Hollandse stad. Velen zijn u voorgegaan en zijn enthousiast geworden. Delft was een mooie stad en is dat nog steeds. Twijfel niet en kom naar Delft.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om de stad Delft onder deskundige leiding te bezoeken, klik dan op de onderstaande voor u het meest geschikte onderwerp en u wordt doorgeschakeld naar de juiste informatie:

Wilt u meer weten, neem dan contact met ons op of vul een aanvraagformulier in.

Formulier

Architectuur Stadswandeldiners Stadswandelingen Rondleidingen Arrangementen Legermuseum Dinner-walk Scholen Groepen Uitstapje Uitje Zoektochten Gidsen Rondleiders Stadsgidsen Contact Tarieven Formulier Oranje Vermeer Thema Kerken Musea Delft VVV Maatwerk Artikelen