Delft Rondleidingen

Delft Rondleidingen verzorgt stadswandelingen, rondleidingen in musea en kerken, arrangementen en activiteiten in historisch Delft.

Architectuur rondleidingen

Start

Architectuur

  Foto's

 

Contact

Aanvraagformulier

 

Delft Culinair

Delft Rondleidingen

Delft Guide

Delft Guided Tours

Delft Stadswandelingen

 

 

 

Follow delftculinair on Twitter

 

Delft Rondleidingen verzorgt architectuur rondleidingen, zowel in de historische stad als de campus van de technische universiteit. Hieronder volgt meer informatie over de verschillende rondleidingen. U kunt boeken of informatie aanvragen door een formulier naar ons te sturen: formulier. U kunt een aantal foto's van moderne architectuur bekijken, die aan de orde kunnen komen: foto's.

TU WIJK

De TU wijk heeft het vorig decennium een enorme transformatie ondergegaan. Voor diegene die in Delft hebben gestudeerd is het beeld zeer veranderd. Behalve nostalgisch is de gebiedstransformatie (geregisseerd door Meccano) ook architectonisch en stedenbouwkundig intrigerend en leerzaam.  Zowel voor vakgenoten als voor oud-studenten, ouders en/of familie van studenten aan TUD  is het een must om  de architectonische schat van deze wijk te leren kennen.

Architectuur van o.a. Van den Broek en Bakema, Mecanoo, Cepezed, XX architecten, Kees Christiaanse, Jeanne Dekkers, MVRDV 

WONEN IN CENTRUM VAN DELFT

In het centrum van Delft hebben de laatste jaren veel verschillende invullingen en herstructureringen  plaats gevonden. Met als resultaat zeer gevarieerde woon invullingen. De binnenstedelijke woonpareltjes van Delft worden uit verschillende invalshoeken gepresenteerd. Kwalitatief hoogwaardige architectuur en wonen  worden toegelicht.

Architectuur van o.a. (nog toevoegen) 

HERGEBRUIK EN DUURZAAMHEID

De beste bibliotheek van Nederland bevind zich in een voormalige woon/winkel gebouw. 

Na de brand in 2008 vond de faculteit van Architectuur zijn thuis in het oude scheikunde gebouw. Het groene dak van TU bibliotheek is al jaren een voorbeeld van milieu bewust bouwen. Dit zijn maar paar goed bekende voorbeelden van hergebruik  en toepassing van duurzaamheid in Delft. Creatieve economie, nieuwe ingrepen en vele voorbeelden komen aan de orde in deze wandeling.

Architectuur van o.a MVRDV, Fokkema architecten (nog toevoegen) 

SPOORZONE

Sinds 2010 ondergaat Delft een grote transformatie bij de Spoorzone. Het zal nog jaren duren voordat dit voorbeeldproject voor intensief ruimtegebruik gereed is. Met de financiŽle bijdrage die de gemeente kreeg van het Rijk heeft de gemeente Delft de Catalaanse stedenbouwkundige prof. Joan Busquets opdracht gegeven zijn visie op het gebied uit te werken. Deze voor Delft ingrijpende ontwikkeling wordt middels  technisch spannende projecten tot stand gebracht. Tijdens de wandeling  schetsen we het toekomstbeeld van de spoorzone Delft met  vleugje van haar geschiedenis.

Architectuur van o.a (nog toevoegen) 

 

foto's

video's

Canals of Delft Stadsgezicht Delft

Delft Rondleidingen

Copyright © 2010-2020 Delft Projects & Consultancy - All rights are reserved.